rss
twitter
  •  

Google a cumparat Motorola Mobility Holdings

| Posted in News, Telefoane mobile |

0

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

google a cumparat motorola
Googlea a cumparat Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, preluare care ii confera acces la patente in domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu pe piata smartphone.

Pretul convenit, de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotaĊ£ia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York.

Actiunile Motorola au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.

Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel patente necesare sa concureze mai eficient -urile Apple.

La inceputul acestei luni, Google nu a reusit sa cumpere mii de patente de la compania falimentara Nortel.

Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achiziĊ£ia de pantente.

Tranzactia va fi finalizata la sfarsitul lui 2011 sau inceputul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusa ca o afacere separata.

Post a comment