rss
twitter
  •  

Baraje pentru Cupa Mondiala

| Posted in Diverse |

0

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Zona Europa:

Meciuri baraj :

Portugalia – Suedia

Cel mai intens meci va avea loc intre echipele conduse de doi dintre fotbalistii importanti ai lumii: C.Ronaldo si Ibrahimovic.Astfel unul din cei doi vor urmari Campionatul Mondial la televizor.Cred ca echipa Portugaliei pleaca cu prima sansa in acest baraj deoarece are o echipa mai echilibrata.Suedia pe de alta parte are probleme mari in aparare, primind foarte multe goluri in calificari, dar de asemeanea au si marcat foarte mult(de exemplu 7 goluri marcate Germaniei).Va fi un meci placut in care echipa mai atenta si mai precisa in fata portii va face diferenta.

Ucraina – Franta

De asemenea un meci interesant,in care se intalnesc doua echipe cu un fotbal foarte atractiv si jucatori de valoare. Franta pare favorita la prima vedere(avand in vedere si barajul de anul trecut) deoarece au jucatori de foarte mare valoare in toate compartimentele.Totusi nici Ucraina nu are un lot de neglijat iar fotbalul din aceasta tara a crescut foarte mult in ultimul timp.Cred ca Ucraina poate da lovitura si sa ajunga la mondiale,dar tot pe mana Frantei merg in acest baraj.

Grecia – Romania

Acesta este meciul pe care toti il vom urmari cu sufletul la gura pentru o calificare la mondiale dupa 16 ani.Desi se poate spune ca am primit cea mai slaba echipa dintre capii de serie,parerea mea este ca Grecia va fi o nuca tare.Cu o defensiva foarte bine pusa la punct va fi greu sa marcam(acestia primind numai 4 goluri in calificari),apoi un mijloc experimentat cu G. Karagounis(36 de ani) si K. Katsouranis(34 de ani),iar in fata portii doua varfuri cu simtul portii foarte dezvoltat:K. Mitroglou(foarte multe goluri marcate in campionautul Greciei) si G. Samaras(varful de lance al celor de la Celtic).Romania pentru a reusi calificarea are nevoie de doua meciuri foarte bune. Sansele de calificare sunt 50-50, insa sa speram ca se vor schimba in favoarea noastra dupa primul meci din Atena.

Islanda – Croatia

In acest meci Islanda pleaca din postura de outsider,acest baraj fiind primul pe care aceasta il joaca din istoria nationalei.Este o sansa importanta avand in vedere forma mai slaba a echipei adverse care si-a schimbat si antrenorul chiar dupa ultima etapa.Croatia insa are jucatori importanti ca: V.Corluka(L.Moscova), D.Srna(Shakhtar), N.Kranjkar (Q.P.R), L.Modric(R.Madrid), M.Mandzukic(B.Munchen), acestia avand forta sa faca diferenta in acest meci.

Zona CONCAF

Meciuri baraj: Mexic – Noua Zeelanda

Mexic porneste favorita clara in fata reprezentantei Oceaniei.Desi a prins barajul in ultimult moment si datoritei echipei SUA. Mexic-ul are o echipa mult mai buna decat Noua Zeelanda.Cateva nume mai importante sunt : J.Hernandez (Man. Utd.), G.dos Santos(Vilarreal), A.Guardado(Valencia) pe cand la Noua Zeelanda putem spune ca cel mai reprezentativ este K.Barbarouses(Panatinaikos).Daca Mexic nu se va califica se poate spune ca aceasta este una sin cele mai mari surprize.

Echipele calificate direct din zona CONCAF sunt : SUA, Costa Rica si Honduras.

Zona Asia

Meciuri baraj : Iordania – Uruguay
Iordania si-a castigat locul dupa un meci tur retur cu Uzbekistan, iar Uruguay a terminat pe locul 5 in calificarile din America de Sud.
Acest baraj cred ca va fi o simpla formalitate pentru echipa celesta,deoarece aceasta pe langa faptul ca are o echipa foarte buna, de asemenea are o mare experienta in aceste meciuri si nu-si permite sa piarda calificarea.Pentru Iordania acest baraj este deja mai mult decat au visat, de aceea n-au nimic de pierdut si vor incerca sa faca o surpriza placuta.

Din zona Asia sunt calificate pentru Rio : Iran, Coreea de Sud, Japonia, Australia.

Zona America de Sud

De aici calificate direct sunt : Argentina, Columbia, Chile, Ecuador. Iar echipa Uruguay-ului joaca baraj cu Iordania, cum v-am prezentat si mai sus.

Toate meciurile de pana acum au loc pe 15/11 si 19/11

Zona Africa

Meciuri baraj :
12/10/13 19:00 Burkina Faso – Algeria 3-2
12/10/13 20:00 Coasta de Fildes – Senegal 3-1
13/10/13 16:00 Ethiopia – Nigeria 1-2
13/10/13 20:00 Tunisia – Cameroon 0-0
15/10/13 19:00 Ghana – Egipt 6-1

16/11/13 17:00 Nigeria – Ethiopia
16/11/13 21:00 Senegal – Coasta de Fildes
17/11/13 16:30 Cameroon – Tunisia
19/11/13 18:00 Egipt – Ghana
19/11/13 20:15 Algeria – Burkina Faso

Dupa meciurile retur se vor afla si cele 5 reprezentante ale Africii la Campionatul Mondial.Ghana, Nigeria si Coasta de Fildes sunt mai aproape de Brazilia dupa rezultatele meciurilor tur….Ghana chiar fiind deja ca si calificata. In celelalte meciuri ambele echipe au sanse de calificare favorite pornind Cameroon si Burkina Faso in urma rezultatelor din tur.

Post a comment