rss
twitter
  •  

De ce la mobilele de azi le tine putin bateria.

| Posted in Gadget, Telefoane mobile |

3

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Toata lumea este constienta ca bateria din telefoanele de azi nu tine la fel ca cele din telefoanele de odinioara.Fara sa mergem mai departe in timp doar  patru -cinci ani in urma bateria dura in medie cinci zile,  insa in ziua de azi utilizand telefoanele inteligente ( ) dureaza cel mult doua zile, ce se intampla? De ce nu tine mai mult?Cine ne consuma bateria?Si ce putem face ca sa evitam asta?

Nu e nici un complot la mijloc,nici organizatii secrete care vor sa ne controleze ci pur si simplu fizica, da ati citit bine doar fizica.Bateriile nu tin mai mult din cauza ca nu au o capacitate mai mare .Sa ma explic.Un smartphone se foloseste in ziua de azi pentru mai multe aplicatii si au mai multe uzuri ca ca mobilele vechi, dar bateria nu sa schimbat.Se se pot face telefoane  si acumulatori mai subtiri insa nu baterii care sa acumuleze mai multa energie.Daca mobilele vechi se utilizau pentru vorbit si trimis sms cele de azi cu un app potrivit pot face orice,de la citit stirile si verificat e-mailul la localizare GPS. Fiecare App  consuma o cantitate mai mare sau redusa de energie .
Hai sa vedem ce putem face pentru a reduce consumul si asa prelungir durata de viata a ei.

In primul rand scadem intensitatea luminii ecranului si timpului de asteptare, dupa care dezactivam toate aplicatiile ce nu sunt necesare in acel moment ( Wi-Fi,Bluetooth,GPS, …..) .Multe dintre aplicatii nu se inchid cand iesim ci doar trec intr-un plan secundar pentru a fi mereu actualizate, de aceea fiiti siguri ca ati inchis aplicatia.De asemeni jocurile consuma destul de multa energie.

Pe primul loc in topul ” mancatorilor” de energie avem iubitul GPS trebuie sa il dezactivam si sa avem grija cu aplicatiile ce ne solicita activarea sa ( poze cu geolocatie,…) , pe locul doi avem Wi-Fi care daca e activat pe strada va cauta retele in fiecare moment si implicit consumul de energie va creste.

Pe locul trei diverse aplicatii care sunt mari consumatoare de , o companie de telefonie din SUA a creat in pagina sa o lista cu aplicatiile ce consuma cel mai mult.

Si in ultimul loc dar nu mai lipsite de importanta avem jocurile.Grand Theft Auto III sau Fruit Ninja Free de exemplu consuma echivalentul a doua ore din bateria dumneavoastra.

Firma Verizon satula de plangerile clientilor a creat un top 10 cu aplicatiile ce consuma mai mult si cele care consuma mai putin .

Comments (3)

Cica era o gluma…

Cum recunosti pe unu care vine la o petrecere, ca are Iphone?
Tu ii spui bine ai venit si el e cu incarcatorul in mana si te intreaba unde e priza!

Degeaba spui tu ca nu e un complot, asta apropo de tipul bateriilor din telefoanele mobile. Este!

In timp ce o tanara de 18 ani, in anul acesta 2013, a inventat o baterie super super pentru telefoanele destepte din ziua de azi (care cica se incarca full in maxim 30 de secunde), unii dintre noi ne preocupam nu doar cum sa ne alimentam telefoanele ci cum sa intelegem adevarul despre functionarea intregului, referitor si la energie dar si la limitele realitatii in care suntem…

Daca imi permiti, citez pentru vizitatori, o parte din lucrarea lui Valentin Vârtan – Pendulul Celest:

“Această mişcare de dute-vino ( a spiralei de ordin intâi ) între proton şi neutron determină “pulsarea” întregului sistem, încărcând sau descărcând din punct de vedere energetic nucleul, făcând astfel posibil apariţia acelei “cuante” pe care Max Planck a dedus-o, sub forma relaţiei : E = h • v”

Lucrarea face parte dintro uriasa capodopera adunata din toate timpurile si epocile umanitatii si are la baza ideea de realizare a unei baterii care nu foloseste nimic dar este “incarcata” la maxim mereu!

Va invit sa cititi fragmentul oferit de Valentin Vârtan:

http://blog.jorjette.ro/cheile-salamandrelor-pendulul-celest/

Eu nu am vrut sa aduc in discutie tema complotului.Articolul e pur informativ si scris cu intentia de a lamuri unele aspecte.Daca e sa vorbim de complot putini stiu ca intr-un muzeu din Romania se afla o baterie ce face sa functioneze un motoras de mai bine de 50 de ani fara oprire.E o inventie a unui inginer roman care e necunoscut lumii.Cate fabrici de baterii ar disparea daca se produce aceasta baterie in serie.

vrei sa te tina mai mult bateria la telefon? treci la un telefon de generatie veche! vrei sa te joci in timp ce mergi cu metroul? sunt o gramada de jocuri portabile si tot asa, telefonul a fost realizat pentru a purta o converssatie intre doua persoane. nimeni nu zice ca nu este util noul delefon de ultima generatie, dar fiecare cu consecintele lui…

Post a comment