rss
twitter
  •  

In asteptarea lui Mos Nicolae

| Posted in Diverse, News |

3

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Da, sunt in asteptarea lui Mos Nicolae – am auzit ca in noaptea asta isi face simtita prezenta pe la casele copiilor cuminti, lasand dulciuri si alte in ghetutele proaspat lustruite si am mai auzit ca are grija si de copiii , rai, carora le lasa in dar nuieluse.
Eh, pai eu am fost cuminte anul acesta, insa nu i-am scris scrisoare (dar sper ca nu se supara) – si tu?
mos nicolae
Cine este defapt Mos Nicolae? Care este povestea lui Mos Nicolae?
Pai,se spune ca mai demult intr-o casa foarte saraca traiau trei surori (fete mari, gata de maritis), impreuna cu tatal lor care avea un suflet negru si vroia sa-si vanda fetele in speranta ca va scapa de saracie.
Rugamintile si plansetele fetelor nu i-au inmuiat inima batranului, iar intr-una din seri aflase de nenorocirea ce se petrecea la nu prea mare distanta de casa lui si a hotarat sa le ajute pe fete sa se marite cat de curand.
Noaptea, Sfantul Nicolae s-a furisat si a aruncat in camera fetei mai mari o punga plina cu galbeni, care reprezentau zestre si astfel fata a putut sa se marite si sa plece din acea casa.Si in urmatorii doi ani s-a intamplat la fel, astfel ca si fata mijlocie cat si cea mica au reusit sa se marite intr-un final si sa scape de viclenia tatalui.

Si uite-asa, inca de pe atunci,in fiecare an de Sfantul Nicolae toti cei dragi noua si-n special copiii primesc daruri de la Mosu’ care nu se arata in niciun chip si fel.

Comments (3)

a venit Mos Nicolae ? :))

Eu zic sa nu il mai astepti. Daca o veni bine. Daca nu, ei bine, e cam nasol, caci asta inseamna ca nimeni nu s-a gandit sa iti bage in ghete macar o amarata de nuia. :)
Happy hollidays!

Asemenea !

Post a comment