rss
twitter
  •  

Program de vizionat filme

| Posted in Lumea PC, News |

2

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Cel mai bun program de vizionat filme – Care este si de ce?

Alături de , şi muzică, vizionatul filmelor este una dintre ocupaţiile majore ale utilizatorilor de orice fel şi de oriunde. Poate că nu se compară cu cinematograful, dar cu un monitor sau un televizor destul de mare, filmele văzute în intimitatea propriei locuinţe pot avea un farmec aparte.

Dincolo de cerinţele hardware, pentru o experienţă lipsită de neplăceri, un rol foarte important îl are programul de văzut filme folosit sau player-ul video, cum mai este numit. De acesta depind multe aspecte, inclusiv calitatea imagini şi a sunetului sau rularea fluentă a filmului.

Din fericire, când vine vorba de alegerea unui program de văzut filme, oferta este extrem de bogată. Aşa e şi normal, ţinând cont de amploarea fenomenului şi de interesul foarte mare al utilizatorilor pentru vizionarea filmelor pe calculator.

Sistemele de operare includ, de regulă, cel puţin un player video. -ul, de exemplu, vine cu Media Player preinstalat. Criticat de unii, preferat de alţii, Media Player este departe de a fi player-ul video ideal. Nu intru în amănunte dar cert este că aplicaţia celor de la Microsoft este lipsită de multe funcţii pe care alte playere le oferă de ani buni.

Funcţii necesare
Nu poţi să spui că un program de văzut filme este mai bun ca altul fără să vii şi cu o justificare. Iar justificarea şi diferenţierea în cazul acestor programe se face la nivel de funcţii oferite.

Dar ce facilităţi ar trebui să aibă un program de văzut filme pentru a ne fi pe plac? Este clar că anumite funcţii de bază sunt valabile în cazul oricărui utilizator. Pe de altă parte, există un număr de funcţii subiectiv alese de fiecare dintre noi. Poate pentru unii contează mult temele care modifică interfaţa grafică. Alţii poate vor ca programul respectiv de văzut filme să meargă pe mai multe sisteme de operare.

Dacă ar fi să facem o listă de funcţii pe care un program de văzut filme ar trebui să le ofere, fără pretenţia de a le include pe toate, această listă ar putea arăta aşa:

Număr mare de formate recunoscute, printre care MPEG-2 (DVD), MPG-4 (DivX, XviD) şi MKV
Codec-uri integrate pentru cele mai importante formate
Consum cât mai mic cu putinţă de resurse
Redarea automată a mai multor fişiere din acelaşi folder (pentru filmele împărţite în mai multe fişiere)
Reglarea imaginii – raportul imaginii, atributele de luminozitate, contract etc.
Setări de sunet
Suport şi opţiuni pentru subtitrări
Încărcarea automată a subtitrărilor
Căutarea online a subtitrărilor
Redarea filmelor direct din cadrul arhivelor şi imaginilor de CD (ISO)
Combinaţii de taste pentru funcţiile importante
OSD (on screen display) – afişaj pe ecran
Teme pentru schimbarea interfeţei grafice

Candidaţi
Există foarte multe programe de văzut filme. Dintre acestea, de-a lungul timpului s-au evidenţiat anumite programe.

Media Player Classic – este apreciat pentru dimensiunile reduse, codec-urile integrate şi uşurinţa configurării.

KMPlayer – oferă un număr extrem de mare de opţiuni, probabil este cel mai complex program de văzut filme din acest punct de vedere

VLC – unul dintre cele mai populare program de văzut filme, apreciat inclusiv pentru funcţia de streaming

BSPlayer – cândva regele neîncoronat al playerelor video, în prezent trece printr-o criză profundă de imagine

MPlayer – apreciat în special de utilizatorii de Linux, rulează inclusiv pe Mac OS X şi Windows

Deşi lista ar putea fi mult mai lungă, acestea sunt cele mai importante playere video la ora actuală. Asta nu înseamnă că nu există şi alţi candidaţi promiţători.

Cum criteriul subiectiv este decisiv, fiecare dintre noi are dreptul de a-şi alege player-ul preferat. Şi fiecare îşi poate spune părerea, indiferent cât de mult sau de puţin se pricepe.

Care este programul tău de văzut filme preferat şi de ce?

sursa : go4it.ro

Comments (2)

GOM player,pt ca ruleaza marea majoritate a fisierelor video si pentru faptul ca setarile legate de sunet si subtitrare sunt foarte usoare si comode

as zice si eu programul meu preferat si de ce,dar nu prea ma uit la filme :)) …si cand o fac,le vizionez cu BSplayer …de ce?nu stiu…ala mi-a venit in minte cand am cautat un program de vizionat filme ;))

Post a comment