rss
twitter
  •  

Siteul MegaUpload.com a fost inchis

| Posted in Diverse, Lumea PC, News |

7

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

MegaUpload.com a fost inchis
MegaUpload.com a fost inchis

WASHINGTON- Siteul Megaupload.com a fost oprit, iar operatorii sai au fost acuzati in SUA ca au functionat ca o intreprindere internationala de crima organizata si ca au facut piraterie masina la nivel mondial cu numeroase tipuri de .
Departamentul de Justitie din SUA si BFI-ul au pus sub acuzare compania Megaupload Limited pentru ca a generat peste 175 de milioane de dolari din infractiuni si a provocat mai mult de 500 milioane dolari prejudiciu proprietarilor dreptului de autor.
“Aceasta actiune este printre cele mai mari cauze penale aduse dreptului de autor vreodata. Introdusa de catre Statele Unite in mod direct, legea se refera la utilizarea necorespunzatoare a unui depozit public de materiale care a comis o crima dreptului de proprietate intelectuala,” au declarat agentiile intr-o declaratie comuna.
Atat persoane fizice cat si doua societati – Rapidshare Ltd. si Vestor Ltd.-au fost puse sub acuzare de un mare juriu din Virginia, pe data de 05 ianuarie.
Acuzatiile sunt: conspiratie de frauda, ​​conspiratie pentru a comite incalcarea drepturilor de autor, conspiratie pentru a comite si doua capete de acuzare de fond de incalcarea drepturilor de autor penale.
Indivizii se confrunta fiecare cu o pedeapsă maxima de 20 de ani de inchisoare pentru acuzatia de comitere de frauda, ​​cinci ani de inchisoare pentru acuzatia de incalcarea drepturilor de autor, 20 de ani de inchisoare pentru acuzaţia de spalare de bani si cinci ani de inchisoare pentru fiecare dintre acuzatiile de fond de incalcarea drepturilor de autor penale.

Acuzare sustine ca gruparea este condus de Kim Dotcom, alias Schmitz Kim si Tim Vestor Jim, 37 de ani, reprezentata de companii din Hong Kong si .
Fondatorul Megaupload Ltd, cel care este director si actionar unic al Vestor Ltd., este suspect ca a transferat interese de proprietate in site-uri Mega-afiliate, inclusiv Megarotic.com, Megaporn.com, Megavideo.com si Megaclick.com.
In plus un numar de politisti, au facut o razie la 10 locuinte si l-au mai arestat pe seful de la marketing, Finn Batato, de 38 de ani, pe seful departamentului tehnic si cofondator megaupload Mathias Ortmann, de 40 de ani, dar si pe un angajat, Bram van der Kolk, alias Bramos, de 29 de ani. De asemenea, Andrus Nomm, 32 de ani, cetatean din Estonia care este un programator de software si sef al diviziei de dezvoltare de software, un rezident al Tarilor de Jos si Noua Zeelanda, care supraveghea programul si structura retelistica a bazei de date pentru site-urile “Mega”.
Com, Batato, Ortmann si van der Kolk au fost arestaţi astazi, in Auckland, Noua Zeelanda, de catre Autoritatile din Noua Zeelanda, care a executat mandate de arestare provizorie solicitata de Bencko SUA. Echternach si Nomm raman in libertate.
Astazi, datorita aplicarii legiiau fost emise mai mult de 20 de mandate de perchezitie in SUA si in alte opt tari, confiscand aproximativ 50 milioane dolari in active, si site-urile vizate care se aflau pe serverele Megaupload din Ashburn, Virginia, Washington, Tarile de Jos si Canada. In plus, Curtea din Virginia (USA), a ordonat confiscarea a numelor de domenii asociate cu 18 presupuse conspiratii.
Siteul MegaUpload.com a fost evaluat ca avand peste un miliard de vizite, mai mult de 150 de milioane de utilizatori inregistrati, 50 de milioane de vizitatori pe zi, si reprezinta 4% din traficul total de pe Internet. Acuzare sustine ca site-ul a fost structurat pentru a descuraja marea majoritate a utilizatorilor sai sa utilizeze Megaupload pentru a pastrate pe termen lung sau cu caracter personal prin eliminarea automata a continutul care nu a fost descarcat in mod regulat.
Megaupload in prezent este angajat intr-un proces cu “Universal” pentru un clipul video de promovare, iar Universal incerca sa il scoata de pe YouTube.
Site-urile web ale Departamentului de Justitie si Universal Music Group care au fost implicate in litigii cu Megaupload, ar fi fost sparte de grupul de hackeri Anonymous. Aceste actiuni au aparut ca raspuns la actiunile impotriva Megaupload.

Comments (7)

Lumea descarca gratis pentru ca nu are bani nu pentru a le face lor paguba .Oamenii ar prefera sa merga sa vada un film la cinema ,sa aibe jocuri originale fara probleme etc…Anonymous nu poate fi inchis.. doar daca verifica fiecare casa din lume :)

Ai mare dreptate. Numai ca americanii cred ca nici nu concep ei asa ceva. Ei considera totul rea vointa. Sa nu mai zic ca era un site de FILE SHARING. adica nu proprietarii uploadau acolo, ci utilizatorii. Ei practic faceau doar un serviciu. Gazduiau fisierele un timp limitat

E cu dus si intors situatia. Teoretic e moral sa inchida astfel de site-uri, pentru ca proprietarii lor au facut averi monumentale dintr-un continut care nu numai ca nu le apartin, dar mai e si furat.

In acelasi timp, sunt precedente periculoase… chiar daca SOPA a fost respins momentan, probabil ca e o chestiune de timp pana cand o alta forma a proiectului va fi aprobata…

Or sa dispara majoritatea site-urilor de acest gen. Care o sa reziste o sa ramana, care nu… Pacat!

De ce nu inchid si youtube? Pana la urma si youtube este un site de sharing … de video sharing mai exact. Si acolo sunt tone de materiale care incalca drepturile de copyright.
Si sincer nu am nimic cu astia de la megaupload ca au facut ditai averea. Bravo lor .

Cred ca ce se intampla acum la americani cu lege lu’ mos craciun este o mare labareala. Cred ca pentru unii ca google nu o sa se aplice chiar deloc.

Stau si ma intreb … ce ar fi sa se supere putin google si sa plece din america? Cum ar sta bugetul lor de stat?… cred ca tot mai rau… si nu exagerez….

Din punctul meu de vederea legea este formulata prost. De curand am vazut o inregistrare a unei televiziuni din USA cu un individ care dadea un exemplu: “Daca un idiot detine o inregistrare cu Brad Pitt cand facea dus si o posteaza pe FaceBook …. acest site ar trebui inchis . ”

Cred ca asta este principalul motiv pentru care protesteaza google, wikipedia, etc. – Formularea gresita a legii

Megaupload permitea utilizatorilor sa incarce fisiere de mari dimensiuni in mod anonim, fiind incalcate drepturile de autor in nenumarate randuri. Multe companii media au depus plangeri impotriva cazurilor de furt de copyright, iar Megaupload este acuzat ca a provocat pagube de 500 milioane de dolari. De asemenea, estimarile acuzatorilor legate de profit anunta o suma de 175 milioane de dolari din publicitate si abonamente pe site-ul pirat. Patru dintre persoanele urmarite au fost arestate deja in Noua Zeelanda, celelalte trei persoane fiind cercetate in libertate. Printre arestati se numara si fondatorul site-ului, Kim Dotcom (nascut Kim Schmitz). Acuzatiile aduse celor sapte ar putea duce la pedepse de pana la 20 de ani pentru fiecare individ. La locuinta fondatorului, autoritatile au reusit sa confiste 6 milioane de dolari cash si bunuri in valoare de 4,8 milioane dolari. In plus, au fost inghetate sume in valoare totala de 11 milioane de dolari aflati in diferite conturi detinute de acuzat. Unul dintre avocatii angajati de cei arestati a declarat ca guvernul se insala asupra faptelor savarsite, precum si asupra legii. In mediul online, site-urile oficiale ale organizatiilor juridice din Statele Unite au suferit atacuri din partea hackerilor care si-au exprimat astfel nemultumirea fata de inchiderea site-ului Megaupload. Cazul de inchidere a site-ului vine dupa doar o zi de la protestele online facute de internauti fata de actele de cenzura a Internetului, SOPA si PIPA.

Post a comment