rss
twitter
  •  

Tutorial instalare Garmin 6.00.10

| Posted in Aplicatii Symbian, Telefoane mobile |

373

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Tutorial instalare mobile XT 6.00.10 pe telefoane mobile cu Symbian S60 3rd edition si Symbian 5th edition ( telefoane cu touchscreen)

Acum sunt la moda telefoanele cu receptor GPS intern, si mai toti producatorii scot pe piata telefoane mobile cu GPS ..si tocmai pentru ca se vand, se cumpara …lumea nu mai vrea sa se rataceasca, vrea GPS pe telefonul mobil si sa mearga impecabil.
Dupa ce am creat mai multe tutoriale de instalat Garmin pe telefoanele cu Symbian, ultima versiune fiind Garmin 5.00.60, am aflat acum cateva zile ca a aparut si Garmin 6.00.10!
Ce este Garmin 6.00.10 ?
Garmin v6.00.10 all in one (unofficial)
This is not an official update
This is my experiment for ease of installation Garmin -all in one sis file!
It is the fix version on a basis 6.00.10, work on display of maps is accelerated!!!
Fixed work with maps, rest unchanged, can be improved by receiving satellite maps instantly draws
.’

Asa ca, n-am stat mult pe ganduri si am facut un tutorial de instalat Garmin 6.00.10 …

De NOTAT
* functioneaza pe telefoane cu Symbian s60 3rd si 5th edition
* trebuie sa aveti minim 1 gb memorie libera
* trebuie sa aveti cablu de date

1. Descarca fisierele necesare pentru instalare Garmin 6.00.10
Descarca IMEI converter.exe (mirror)
Descarca Garmin Unlock Generator (mirror)
Descarca Garmin 6.00.10 (mirror mirror 2)

2. Instalarea programului gps Garmin Mobile XT 6.00.10
Dupa ce ai descarcat garmin 6.00.10, dezarhiveaza-l si iti va rezulta un folder “garmin_mobile_xt_v6.00.10
Conecteaza telefonul la calculator in modul “transfer de date
Intra in folderul “garmin_mobile_xt_v6.00.10” si de acolo transferi in telefon, pe card, folderul GARMIN si Garmin Mobile XT 6.0.10 S60v3 S60v5 SymbianOS9.x Signed.sisx
Deconecteaza telefonul de la cablul de date. Intra si ruleaza din telefon, de pe card, acel Garmin XT.SIS si asteapta pana se instaleaza.
Dupa ce s-a instalat, intra in Meniu – si ruleaza aplicatia GMobileXT
Dai I Agree, alegi limba de utilizare (romana), alegi limba vocii care va ghideaza (romana), unitati metric, acces garmin online – ok.
O sa va apara in partea de jos 4 optiuni iar voi alegeti ultima optiune : Conectati-va la un GPS garmin – si cand zice CAUT GPS BLUETOOTH dati RENUNTA !
Mergeti la SCULE – Setari – Despre – si notati undeva acel ID CARD de sub IMEI!
Daca nu va apare niciun numar, atunci deschideti IMEI converter.exe si generati-va un CARD ID!
Deschide Garmin Unlock generator in PC si in prima casuta (enter your unit id here) introduci acel CARD ID obtinut mai sus, la Select Software Product lasi Garmin Mobile XT si dai GENERATE si vei obtine un cod lung, la Your Software Unlock Code ! Copiaza codul …are 25 caractere!
NU INCHIDE GARMIN UNLOCK GENERATOR PANA NU TERMINI DEFINITIV INSTALAREA GPS-ului Garmin!

Pe desktop deschide un fisier notepad sau New text document si in el introduci codul proaspat copiat!
Acum, dai :
FILE – SAVE AS
La FileNAME : SW.UNL
La SAVE as TYPE : ALL FILES
si OK!
Fisierul proaspat creat, SW.UNL il transferi in telefon, in folderul GARMIN ! Cu ajutorul lui vei putea folosi GPS`ul intern al telefonului!
Da-i un restart la telefon!

Deschide aplicatia Garmin Mobile XT de pe telefonul mobil, si cand scrie Caut GPS Bluetooth da-i RENUNTA!
Intra la Scule – Setari – Sistem – GPS la Distanta – si bifeaza a doua optiunea “Utilizare GPS ATASAT/incorporat” dupa care dai PORNESTE si pe urma dai GATA!
Acum inchide aplicatia Garmin si daca vei intra in ea, o sa observi ca nu mai zice nimic de bluetooth pentru ca de acum incolo va folosi GPS-ul incorporat!

Acum gps-ul nu foloseste internet, trafic de date si nu va mananca banii, insa mai este un lucru important de verificat, mai ales la telefoanele noi, si anume :
In setarile telefonului, la mod de pozitionare, trebuie lasata bifata doar optiunea gps intern (deci fara gps asistat), pentru a nu avea costuri de internet.

3. Instalarea si deblocarea hartilor pentru Garmin mobile XT 6.00.10
Va sfatuiesc sa puneti mai intai harta Romaniei, 2008 si abia dupa aceea sa faceti update la ! Descarca torrent cu harta ROmaniei pentru Garmin AICI
Descarca GmapTool de AICI si deschide programul.
Click ADD FIles,selecteaza fisierul .IMG (gmapsupp.img -din folderul gmapsupp.img din Road 2008 ) si apasa OK. Pe urma click pe DETAILS.
* Cand a terminat, mergeti in partea de sus a LOG-ului,si cautati numarul “FID“,acesta este mapID cu care veti debloca harta! (de obicei este 1189)

Intra acum in garmin Unlock generator, si la Select Map Product alege CUSTOM MAPSET. Ti se cere sa introduci acel FID .. tu baga FID_ul care l-ai obtinut anterior si da`i OK, dupa care dai GENERATE!!
Vei obtine un cod format din 25 caractere, caruia ii dai COPY.
Deschide iarasi un fisier notepad / new text document pe desktop, si introdu in el acel cod!
Acum, dai :
FILE – SAVE AS
La FileNAME : gmapsupp.UNL
La SAVE as TYPE : ALL FILES
si OK!

IMPORTANT : Numele fisierului UNL este exact ca cel al hartii, in cazul meu gmapsupp.
De asemeni, fi sigur ca in partea de sus in Garmin Unlock generator ai trecut acel CARD ID care l-ai luat din Garmin – Settings – About.

Copiaza in telefon, in folderul GARMIN, fisierul GMAPSUPP.UNL (de pe desktop) si GMAPSUPP.IMG din folderul ROAD 2008!

Cine vrea sa instaleze si harta Europei pe Garmin, am faut aici un tutorial, dar va trebuie minim 2 gb memorie libera : Instalare Harta Europei Garmin City Navigator Europe 2010 pe Garmin XT!
UPDATE 2 martie 2011 : Tutorial instalare Garmin City Navigator Europe 2011.40

Acum, nu-mi ramane decat sa te felicit, pentru ca ai Garmin pe telefonul mobil 100 % functional!

Daca vreti sa faceti update la Road 2009, intrati AICI si descarcati harta Road 2009 de pe link-ul Download Garmin ROAD 2009 v3.02 from FileBox de exemplu …vi se descarca un fisierul gmapsupp.img pe care il transferati in telefon, in folderul GARMIn, si daca va intreaba de inlocuire, dati YES!

Marius ne-a explicat Cum deblochezi harti in Garmin si cum pui POI !! Citeste
Iata ca ma alatur Admin cu doua postari, cred eu, folositoare. Prima se refera la Fast IMG Unlocker 1.9, cu care putem debloca orice harta Garmin! Cum procedam:
In acelasi folder unde avem harta blocata in format IMG, vom copia unlockerul. Il executam acolo, si, atentie, avem putin de asteptat si trebuie sa-l lasam sa se inchida singur! La sfarsit avem harta IMG deblocata si pur si simplu o copiem direct in folderul garmin de pe cardul mobilului!
Fast IMG Unlocker 1.9 download link: CLICK

A doua postare se refera la instalarea / actualizarea POI pe Garmin! Totul se face cu ajutorul programului POI Loader. Acesta se instaleaza normal pe calculator si trebuie sa avem mobilul conectat la calculator cu cablul de date. Executam programul si asteptam ca acesta sa recunoasca, in cazul meu Garmin Mobile XT, actionam butonul BROWSE, selectam POI-urile descarcate anterior, le bifam si lasam programul sa la incarce pe mobil.
Garmin POI Loader download link: CLICk
Arhivele nu necesita parola!

Testat pe : Nokia N95 8gb, Nokia N82, Nokia C7, Nokia N97, Nokia C5, Nokia E5, Nokia 5230, Sony Ericsson Vivaz, Samsung I550, (nu ezita sa spui pe ce telefon ai instalat sa-l trec in lista)

Daca v-am fost de ajutor, un LIKE pe facebook sau un MULTUMESC ar fi de ajuns!
Copierea acestui articol se face doar cu acordul meu sau cu plasarea link-ului sursa!

Comments (373)

Hy…. Incerc sa instalez pe un Nokia X6 si la inceput nu pot sa trec de locul unde aleg limba?….Aveti vreo idee?

Multumesc! merge “brici” pe nokia n95

am incercat pe un nokia 5800 si nu merge…imi zice ca e protezat la instalare,si ca nu are incredere in program…..nu merge instalt…..precizez ca am avut pe soft varianta veche 5.00.40 si mergea perfect….dar l-am scos ca sa pun varianta mai noua…si nu imi merge..ma puteti ajuta??

ms, merge si pe nokia e 63

Am testat pe nokia E71 si merge perfect

Mulțumesc frumos !

multumesc frumos, merge perfect pe nokia e90. Care ar fi totusi cea mai actualizata harta a Romaniei pt garmin si symbian s60? Mersi inca o data!

Post a comment