rss
twitter
  •  

Tutorial instalare Garmin 6.00.20

| Posted in Aplicatii Symbian, Telefoane mobile |

355

Aboneaza-te la noutati.Introdu adresa de e-mail.

Prin luna februarie am creat un tutorial de instalare gps Garmin 6.00.10 iar in urma cu o saptamana un utilizator al site-ului (Laurentiu C.) mi-a facut publica stirea “A aparut Garmin 6.00.20“. Am tot zis ca o sa fac un tutorial de instalat gps Garmin 6.00.20 insa am tot amanat. Asa ca, astazi m-am pus pe treaba si in randurile ce urmeaza aveti un tutorial de instalat Garmin 6.00.20 ca la carte as putea spune :)

IMPORTANT !!!
*** Trebuie sa aveti minim 1-2 GB liberi / cablu de date ***
*** Telefon cu sistem de operare Symbian si antena GPS incorporata (A-GPS)
*** Am inclus in Garmin limba ROMANA in meniu, voce ROMANA la ghidare ***

1. Instalarea programului Garmin Mobile XT 6.00.20
Download Garmin 6.00.20 -> click | sau aici
Intra in folderul Garmin 6.00.20 www.staupe.net
Conecteaza telefonul la PC in modul transfer de date / mass storage
Copiaza folderul GARMIN + GarminMobileXT_6.00.20_P.Petrov_Signed.sis, exact asa cum este, in telefon, pe card!
Dupa ce a terminat de copiat fisierele, scoate telefonul de la USB si ruleaza/instaleaza GarminMobileXT_6.00.20_P.Petrov_Signed.sis.
Cand a terminat de instalat, deschide aplicatia GmobileXT din telefon. Iti alegi frumos limba de utilizare, este si limba ROMANA, trebuie sa o cauti! Pe urma iti alegi si vocea de ghidare, vezi ca este si limba Romana pentru Garmin, caut-o. Si dai cu Next, yes … pana faci setarile necesare.
Cand ai terminat de setat, iti vor aparea in partea de jos 4 optiuni, iar tu o alegi pe ultima : Conectati-va la un GPS garmin / Connect to a garmin gps … si cand zice CAUT GPS Bluetooth da-i RENUNTA!

Acum, trebuie sa obtinem fisierul SW.UNL ca sa nu ne mai ceara bluetooth la conectare, pentru ca vrem ca Garminul sa foloseasca GPS-ul telefonului.
a) Pe telefon, in Garmin, mergi la SCULE – SETARI – DESPRE -> si noteaza-ti acel CARD ID undeva, o sa-ti trebuiasca.
Daca nu iti apare nici un CARD ID sau daca apare CARD ID 0, atunci deschide din folderul Unelte garmin www.stauPe.net, in prima casuta bagi IMEI-ul telefonului tau si dai GENERATE! Codul ce ti-l da, este CARD ID).
b) Deschide Garmin Unlock Generator din folderul Unelte garmin www.stauPe.net, si-n prima casuta (enter your unit id here) introduci CARD ID obtinut mai devreme! Apasa GENERATE, si-ti da un cod de 25 caractere.
ALA ESTE CODUL SW.UNL! Da-i COPY!

NU INCHIDE GARMIN UNLOCK GENERATOR PANA NU TERMINI DEFINITIV INSTALAREA GPS-ului Garmin!

c) Mergi pe desktop, click dreapta -> New -> Text document – OK
In documentul creat, dai PASTE la codul SW.UNL copiat din garmin unlock generator!
Acum, dai : FILE -> SAVE AS … ->
la FILE NAME : SW.UNL
SAVE AS TYPE : ALL FILES
la ENCODING LASI ASA CUM ESTE … adica (ANSI) si dai SAVE / OK

d) Fisierul nou creat, SW.UNL il transferi in folderul GARMIN de pe telefon!!
e) Da-i restart la telefon! Dupa ce s-a aprins, deschide aplicatia GmobileXT din telefon, si cand zice “Caut GPS Bluetooth” da-i RENUNTA!
Acum, intra la Scule – Setari – Sistem – GPS la Distanta – si bifeaza a doua optiunea “Utilizare GPS ATASAT/incorporat” dupa care dai PORNESTE si pe urma dai GATA!
Acum, Garmin foloseste gps-ul intern al telefonului. Redeschide aplicatia si o sa vezi ca nu-ti mai zice aia cu “Caut GPS Bluetooth

Acum gps-ul nu foloseste internet, trafic de date si nu va mananca banii, insa mai este un lucru important de verificat, mai ales la telefoanele noi, si anume :
In setarile telefonului, la mod de pozitionare, trebuie lasata bifata doar optiunea gps intern (deci fara gps asistat), pentru a nu avea costuri de internet.

2. Instalarea si deblocarea hartilor pentru Garmin Mobile xt 6.00.20
Va sfatuiesc sa instalati mai intai Harta Romaniei, ROAD 2008 si abia pe urma sa faceti update la ROAD 2009 pentru ca altfel s-ar putea sa nu mearga!
Descarca torrent Road 2008 pentru Garmin de AICI
Dupa ce a terminat de descarcat, intri in folderul ROAD 2008, in el cauti FOLDERUL GMAPSUPP.IMG si in el trebuie sa fie un fisier GMAPSUPP.IMG – fisier pe care tu il vei trimite in telefon, in folderul GARMIN, langa SW.UNL!

Acum, mergi in Garmin Unlock Generator, si in partea de jos la Select Map Product alege CUSTOM MAPSET! Ti se deschide o casuta, unde ti se cere un FID! Tu bagi 1189 si dai OK. Pe urma, dai GENERATE, in partea de jos. Ti se va da un cod de 25 caractere, ala va fi gmapsupp.UNL adica codul de deblocare al hartii!

Da-i COPY la codul respectiv! Pe desktop, click dreapta -> new -> Text Document si da-i PASTE la cod!
Mergi in stanga sus, la FILE -> Save AS …
la FILE NAME : gmapsupp.UNL
SAVE AS TYPE : ALL FILES si da-i OK
Fisierul rezultat, gmapsupp.UNL il transferi in telefon, in folderul GARMIN langa SW.UNL si gmapsupp.img!!

IMPORTANT : Numele fisierului UNL este exact ca cel al hartii, in cazul meu gmapsupp.
De asemeni, fi sigur ca in partea de sus in Garmin Unlock generator ai trecut acel CARD ID care l-ai luat din Garmin – Settings – About.

Da-i un restart la telefon. Acum, nu-mi ramane decat sa te felicit pentru ca tocmai ti-ai instalat pe telefon GPS GARMIN 6.00.20!!

Daca vrei sa faci UPDATE la Road 2008, si vrei sa pui Road 2009, uite aici : tutorial de instalat Garmin Romania Road 2009.10 v3.02
Daca vrei harta Europei sau harta Romaniei din 2011, uite aici : tutorial de instalat garmin city navigtor Europe 2012.10

Testat pe Nokia N9 8Gb, Nokia c7, Nokia N8, Nokia 5800, Nokia 5230, Nokia E52, Samsung i8910 omnia hd, Sony Ericsson Vivaz Pro
Daca si tu ai reusit sa instalezi, spune-mi modelul telefonului sa-l trec in lista!

Daca ti-am fost de folos, un MULTUMESC sau un LIKE pe Facebook ar prinde bine.

Copierea acestui articol se face doar cu acordul meu sau cu plasarea sursei la sfarsit!

Comments (355)

salutare…mersi pentru tutorialul de instalare,merge ca uns pe nokia 5800 navigation edition

instalat pe nokia E72 cu harta Europei 2011, multe multumiri pentru tutorial

am un htc tattoo as vrea sa instalez sistem de navigare garmin-navtec fara conexiune la internet mobil are gps incorporat , sistem android 1,5 ma poate ajuta cineva

Pai nu o sa reusesti niciodata!
Garmin = Simbian
iar matale zic de un android
Pe android incearca cu IGO cu diferitele versiuni.
Succes

Salut am urmat toti pasi insa cand trebuie sa il schimb de pe bluetooth pe gps-ul telefonului nu vad a 2-a optiune utilizare gps atasat/ incorporat .:D am un Samsung Omnia

Nu pot sa instalez Garmin 6 , imi da eroare la certificat . Nu merge cu niciunul dintre cele 2 fisiere sis.

Merge perfect pe nokia n95 8gb in UK. Merci mult.

Post a comment